HTTPS för högre rankning

Posted By: Niik Hojjati In: Tjänster On: Thursday, November 27, 2014 Comment: 0 Hit: 3456

Sedan en tid tillbaka har Google använt HTTPS som en rankande faktor i sin algoritm.

Sedan en tid tillbaka har Google använt HTTPS som en rankande faktor i sin algoritm.

http://googlewebmastercentral.blogspot.se/2014/08/https-as-ranking-signal.html

Exakt hur stor påverkan detta har råder det delade meningar om men det är än så länge inte en akut punkt att åtgärda. Däremot bör man lyfta upp det på sin ”Att göra”-lista.

En bra tidpunkt för införande skulle jag säga är hösten 2015. Anledningen är att man då kommer att få tillgång till en kostnadsfri tjänst. Det är flera stora aktörer som gått in bakom ISRG eller Internet Security Research Group som lanserat Let’s Encrypt.

Med aktörer som fokuserar på att se till att det finns ett alternativ som är enkelt finns inte längre några undanflykter eller ursäkter. För kom ihåg att detta är något du gör för att dina besökare ska vara skyddade mot t.ex. avlyssning från en tredje part som kan använda informationen till något skadligt.

Lanseringen är satt till sommaren 2015 vilket gör att du lugnt kan skjuta upp ”att göra”-punkten till hösten/vintern 2015. Detta är förutsatt att du inte redan idag hämtar in uppgifter från dina besökare. All kommunikation där en besökare lämnar ifrån sig något ska ske över HTTPS, där finns inga ursäkter.

Beställa HTTPS Här!

Related by Tags

    Comments

    Leave your comment